Proiect ANPH-S-2006/PIN 4 – Centru de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu Cornu Luncii

Proiect ANPH-S-2006/PIN 4 – Centru de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu Cornu Luncii

 ANPH-S-2006/PIN 4 – Centru de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu Cornu Luncii

OBIECTIVE
  • îndepărtarea sau ameliorarea stării de infirmitate fizica, psihică sau senzorială a beneficiarilor in vederea restabilirii capacităţii acestora de a trăi intr-o maniera integrată pe plan fizic, psihologic si social
  • oferirea de servicii specializate de recuperare  si reabilitare pentru persoanele cu handicap locomotor din centre rezidentiale si din familie

 

      Totodata, prin serviciul nou infiintat, se urmareste intarirea capacitatii institutionale la nivelul judetului Suceava, accesul persoanelor cu handicap din familie la aceste servicii contribuind la prevenirea institutionalizarii.
 
ACTIVITATI SPECIFICE:
  1. formarea echipei manageriale
  2. mediatizarea proiectului
  3. evaluarea beneficiarilor
  4. pregatirea spatiului destinat amenajarii centrului
  5. dotarea centrului de recuperare cu echipamente specifice
  6. pregatirea echipei pluridisciplinare care va activa in cadrul noului centru
  7. darea in folosinta a noului serviciu la sfarsitul lunii decembrie 2006;
GRUP TINTA
Capacitatea acestui centru va fi sa efectueze zilnic un program de recuperare pentru minim 10 persoane, maxim 15, intr-o zi de lucru de 8 ore. Dintre acestea 70% provin din Centrele de Plasament iar 30% din comunitate. Rapoartele trimestriale vor indica un numar minim de 65 de persoane, iar anual minim 200 de persoane. Dintre aceste 200 de persoane, in jur de 120 vor proveni din centrele de recuperare ale DGASPC Suceava, iar 80 vor fi din comunitate.
 
Buget total proiect 103.500 RON
 
Din bugetul total al proiectului de 103.500 RON a fost cheltuita suma de 102.916,45 RON, dupa cum urmeaza :
– 90.000 RON finantarea din bugetul proiectului alocat de ANPH ;
-12.916,45 RON reprezentand cofinantarea din bugetul Consiliului Judetean Suceava, din suma de 13.500 RON prevazuta in proiect, insa pentru a dota centrul cu aparatura medical prevazuta in proiect nu a putut fi utilizata aceasta suma in intregime, in procent de 15%, suma utilizanta din cofinantare fiind de 12.5%.
Aparatura medicala a fost livrata, furnizorii avand obligatia de a o instala si de a asigura instruirea personalului pentru utilizarea aparaturii.
 
REZULTATELE PROIECTULUI
Proiectul si-a atins obiectivele, serviciul creat ofera servicii specializate care răspund nevoilor individuale de recuperare neuromotorie a persoanelor adulte cu handicap din familie si din centrele rezidentiale, având ca finalitate implementarea programelor individuale de reabilitare si integrare sociala a persoanelor adulte cu handicap.
ÎNAPOI
Sari la conținut