Concurs Sportiv „Disabled Persons’ Olympics” 2019

Ascultă Pagina
Concurs Sportiv „Disabled Persons’ Olympics” 2019

Peste 200 de persoane cu dizabilități și copii aflați in dificultate, provenind din centrele rezindențiale aflate în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava s-au întrecut la Disabled Persons’ Olympics 2019.

Jocurile  Disabled Persons’ Olympics reprezintă cel mai mare eveniment sportiv pentru persoanele cu dizabilități, desfășurat în Suceava, și este la a V-a ediție.

Participanții la eveniment au fost beneficiari ai centrelor din subordinea DGASPC Suceava dar și elevi ai școlilor speciale din județ:

 1. Centrul de plasament “Speranța”
 2. Casa de tip familial “Visătorii” Fundu Moldovei
 3. Centrul de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului – Ostra
 4. Centrul de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni
 5. Casa de tip familial “Colț Alb”
 6. CSEI Suceava
 7. CRRN Costîna
 8. CRRN Sasca Mică
 9. CRRN Mitocu Dragomirnei
 10. CRRPH “O Nouă Viață” Siret
 11. CRRN “O Nouă Șansă” Todirești.

Personalul centrelor și al scolilor, au însoțit participanții la un concurs desfășurat pe parcursul a 3 zile în perioada 10-12 iunie 2019,  în incinta sălii de sport a Centrului Școlar de Educație Incluzivă Suceava.

Cea de a V-a ediție a evenimentului a fost posibilă datorită parteneriatului dintre DGASPC Suceava și Direcția pentru Sport și Tineret Suceava și a sprijinului acordat de Magazinul DECATHLON,  Asociația pentru Promovarea Culturii și Tradițiilor din Bucovina Suceava, Restaurant LATINO, Restaurant RAMIRO, Restaurant PADRINO, Aqua CARPATICA, AUCHAN, Tipografia CELESTIN.

Disabled Persons’ Olympics este o tradiție și oferă persoanelor cu deficiențe șansa de a se bucura împreună de activități sportive demonstrând tuturor că dizabilitatea nu reprezintă o barieră pentru reintegrarea socială și sportul este benefic pentru sănătatea fizică și mentală.

Probele sportive la care au concurat beneficiarii au fost : tenis de masa, baschet și fotbal.  La final toți concurenții au fost premiați cu diplome, medalii și cupe oferite de către organizatori dar și cu diferite articole sportive, mingi de fotbal și baschet, tricouri, palete de tenis  acestea fiind înmânate de către reprezentanții DGASPC Suceava și ai Direcției Județene pentru Sport și Tineret Suceava.

Jocurile „Disabled PersonsOlympics” Suceava 2019 s-au desfășurat astfel:

 • Competiție de Tenis de masă  – Băieți și Fete, luni 10 iunie 2019, în intervalul orar 10,00 – 15,00 ;
 • Competiție de Baschet mixt – 2 băieți și o fată, marți 11 iunie 2019, în intervalul orar 10,00 – 15,00;
 • Competiție de Fotbal –  4+1 și o rezervăa, miercuri 12 iunie 2019, în intervalul orar 10,00 – 16,00;

După fiecare probă a avut loc premierea participanților.

Acest eveniment al abilităţii, fair-play-ului şi incluziunii sociale a avut loc datorită colaborării dintre conducerile celor două instituții: DGASPC Suceava și DJST Suceava, dar și implicării inițiatorilor proiectului, partenerilor, sponsorilor și, nu în ultimul rând, interesului deosebit manifestat de participanții înscriși în competiție.

Mulțumirile noastre se îndreaptă și către gazda din fiecare an a acestui eveniment:  conducerea Centrului Școlar de Educație Incluzivă Suceava precum și Inspectoratului Școlar Județean  Suceava.

INAPOI
Sari la conținut